Băimăreni

- am fost ş-om fi -

marți, 10 ianuarie 2012

Neghina despre grâu

Una din problemele societăţii noastre aşa cum o vede Dan Puric, e faptul că prea des a ajuns neghina să vorbească despre grâu. Prea multe lichele ajung în poziţia de a caracteriza şi decide soarta unor oameni care chiar au făcut ceva în viaţă. Vezi în fiecare zi câte un agramat cum se ia de turul pantalonilor cu personalităţi adevărate, aruncându-le în derizoriu cariera şi realizările numa fiindcă el poate, aflându-se în barca potrivită.

Ăsta e şi cazul Băsescu vs Arafat. Un om cu bube în cap mai multe decât fire de păr îşi permite fiindcă poate, să aducă în discuţie o personalitate care a salvat vieţi şi s-a dăruit trup şi suflet unui proiect, luptând alături de o mână de oameni ca cei consideraţi morţi iminenţi să mai aibă o şansă. Am colegi care au lucrat la SMURD Targu Mureş alături de Arafat şi de câte ori povestesc despre el li se luminează feţele. Laitmotivul tuturor poveştilor despre el e dăruirea extremă la care era dispus omul Arafat pentru a mai salva o viaţă. Nu a cerut niciodată colegilor săi mai mult decât era el însuşi dispus să ofere. Şi de cine a ajuns să fie judecat? De unul care n-are nici o jenă în a se urca băut la volan, a cărui cuvinte de apreciere faţă de semenii lui încep cu "ţigancă împuţită", care nu ştim sigur dacă a lovit sau doar a împins copilul la mitingul electoral sau dacă a fost colaborator al securităţii sau dacă a vândut fraudulos flota sau dacă a făcut afaceri cu regele asfaltului sau sau ......

Nu poţi compara merele cu pere, ne spunea profesoara de matematică în şcoală. În discuţia dintre Băse, limbricii lui, şi Arafat, îi dau dreptate arabului numai ştiind cine-i sunt oponenţii, fără să mă intereseze neapărat detaliul legislativ de la care s-au certat. Unul s-a luptat cu sistemul, ceilalti l-au făcut pentru ei şi familiile lor. Orcât s-ar vrea Băsescu de mare şi important nu va ajunge la acelaşi nivel cu Arafat niciodată. Va putea să-l dea afară, să-l împiedice să-şi desfăşoare proiectele sau să-l terfelească cu ajutorul presei devoratoare, dar de câte ori se vor măsura, tot Arafat va fi muuul muult mai mare. Şi ceea ce nu va pricepe omul prost niciodată e că doar grâul poate să vorbească despre grâu, neghina nu.

Etichete: ,

1 comentarii:

La 24 iunie 2015 la 16:07 , Anonymous Ana Maria a spus...

Minunat ai pus in evidenta unele lucruri in acest articol. Respectele mele.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire