Băimăreni

- am fost ş-om fi -

joi, 22 decembrie 2011

Tu ştii unde e Teatrul de Păpuşi?


Mi se pare destul de trist să ai teatru de păpuşi în oraş şi să n-ai habar unde se află. Ar insemna că ori ai avut o copilărie lipsită de mirajul păpuşarilor ori eşti pierdut în lumea adulţilor. Dacă eşti părinte, găsesc şi mai inexplicabilă situaţia.

Baia Mare are un astfel de teatru, care funcţionează de zeci de ani şi în cadrul căruia o echipă de artişti inimoşi bucură în fiecare sâmbătă o mână de copii pe care părinţii au reuşit să-i dezlipească de calculatoare sau televizoare.

Zilele trecute am prins cu coada urechii un dialog între o tanti de tip "piţi", îmbrăcată în trening, cu o figură proaspăt trezită din somn, coborând dintr-un jeep cu un copilaş de mână, şi o alta doamnă. Şi zice jeepanista "Auzi tu, da unde-i teatrul de păpuşi?". Partenera de dialog începe să-i traseze harta folosind reperele clasice: "în Centrul Vechi, cum o iei de pe Podul Viilor la stanga printr-un gang ...", piţi nimic, privire pierdută "nu ştiu tu". Se mai face încă o încercare: "cum nu ştii? atunci, cum vii de la Teatrul Dramatic pe strada aia la dreapta ...", asta tot nimic. Şi în acel moment, inspiraţia divină dă naştere propoziţiei clarificatoare "în spate la Barbarossa, tu", moment în care faţa obosită a doamnei din jeep s-a luminat definitiv "aaaaa, acoloooo".

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire