Băimăreni

- am fost ş-om fi -

miercuri, 1 iunie 2011

Choose your destiny !

Între atâtea ştiri contradictorii şi reclame îndreptate în realitate împotriva noastră, din când în când raţiunea mai răzbate ca o rază de soare prin cerul înnourat. O astfel de victorie a bunului simţ mi se pare comunicatul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la riscul de cancer generat de folosirea telefoanelor mobile.

După mulţi ani în care vocile critice au fost stinse repede cu bani sau influenţă şi studiile serioase au fost îngropate de cele independente comandate şi plătite de companiile de telefonie mobilă, iată că în sfârşit se vine cu o concluzie clară care sintetizează concluziile tuturor studiilor existente în acest moment. Nu ştiu dacă nu este prea târziu şi daca mai este cineva lucid "la celălalt capăt", dacă nu cumva tehnologia ne-a ars tuturor circuitele care percep realitatea şi ne dădeau capacitatea de a reacţiona.

Aş vrea să văd crăpând aceşti mamuţi care dau cu generozitate minute din sănătatea noastră. Zilele trecute am ajuns, după câteva luni, la capătul unui conflict cu Vodafone şi am putut să-mi dau seama de lipsa de viaţă dintr-o astfel de companie. Inutil am încercat să stau de vorba cu o persoană care să asculte ce am de spus, am dat doar de roboţi sau papagali prostiţi de traininguri şi retraininguri. O mulţime de "soldaţi universali" aflaţi în luptă permanentă cu specia umană, cu sarcina clară de a o prinde în contracte cât mai scumpe şi pe termen cât mai lung fără posibilităţi de răzgândire. Apoi nu le mai rămâne decât să activeze softul de trimis sms-uri la întârzierile cu plata facturilor.

Degeaba ţi se spune o dată pe an că în Germania operatorii sunt obligaţi să-şi pună antenele la distanţă de şcoli şi grădiniţe sau o dată pe lună că în blocurile pe care se află astfel de antene migrenele sunt la ordinea zilei sau că albinele nu mai găsesc drumul către stup în preajma telefoanelor mobile sau ale antenelor, în van îşi bate gura săptămânal Ancu Dincă demonstrând faptul că semnalul antenelor bruiază până la o distanţă de 40 de kilometri dacă în fiecare zi îl vezi de zeci de ori pe băiatul care te combină cu gagica aia bună dacă îţi iei cartela, sau pe delfinul simpatic în spatele căruia stă ascuns abonamentul care îţi rezolvă toate problemele de comunicare.

În final, depinde doar te tine. Alege prudenţa ! Dacă prin absurd temerile legate de nocivitatea folosirii telefoanelor se vor dovedi nefondate, nu ai mare lucru de pierdut. Dacă în schimb telefonul te poate îmbolnăvi pe tine sau pe cineva drag ţie, niciun apel nu cred că merită preţul.

Etichete: , ,

2 comentarii:

La 3 iunie 2011 la 13:35 , Blogger CORA a spus...

OMS-ul asta...nu imi inspira prea multa incredere de la porcina incoace...Nu ca nu as fi prudenta in cazul efectelor nocive ale utilizarii in exces a telefoanelor mobile, insa mi se pare cam tardiv sa vina miss OMS de abia acum sa ne povesteasca despre cum vom muri de cancer daca mai folosim celularele si alte gadgeturi...SUNTEM DEJA DEPENDENTI!!! Si cred ca nu e intamplator ca momentul informarii a tot fost amanat!

 
La 9 iunie 2011 la 09:31 , Blogger Baimareanul a spus...

Celula de rezistenta impotriva oricarei tentative de manipulare se afla la nivelul persoanei concrete. Chiar dependenti de tehnologie fiind, sunt gesturi mici pe care poti sa le faci pentru a te proteja: sa nu vorbesti in masina unde radiatiile sunt de cateva zeci de ori mai mari, sa folosesti hand-free-urile cat de des poti, sa refuzi cand vin aia sa-ti puna antena pe bloc sau pe dealul din apropiere, sa inlocuiesti discutiile la telefon de zeci de minute cu o prietena din oras cu o intalnire la o terasa sau parc ... Solutii sunt, mai ramane sa si vrem.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire