Băimăreni

- am fost ş-om fi -

luni, 23 mai 2011

De ce cred eu că nu va reuşi Jorge Costa la Cluj

Jorge Costa e noul antrenor al CFR-ului din Cluj. În cariera de fotbalist a fost ceea ce se cheamă un "rupător", porecla sa "animalul" fiind edificatoare în acest sens. Ajuns antrenor, îşi respectă şi porecla şi statutul după ce la nici o zi de la instalare anunţă că dă afară 7 jucătorim majoritatea români. Îl dă afară pe Batin, unul din produsele de succes ale fotbalului românesc şi un caracter de excepţie, dar rămâne cu Nuno Claro care între două gafe sparge cazinourile clujene. Vrea să pozeze de la început în omul dur care calcă pe destine şi cariere fără nici o remuşcare. Va sfârşi înconjurat de jucători obedienţi, fără caracter şi personalitate, conduşi de frică în teren, incapabili de artificii sau spontaneităţi. E plin fotbalul nostru de astfel de antrenori, niciunul nereuşind să-şi depăşească condiţia. Ei sunt adepţii fotbalului jucat de frică, al fotbalului zbierat cu ochii injectaţi de ură că jucătorul a pasat greşit sau n-a centrat unde vrea "mister".

Jorge Costa a pornit pe drumul Clujului la fel cum a jucat, fără să gândească. Şi de aceea nu va reuşi.

Etichete: ,

2 comentarii:

La 20 iunie 2011 la 22:10 , Anonymous robbie a spus...

nu Jorge Costa l-a dat afara pe Batin, ci oamenii din conducere. Costa a fost cel care a hotarat zilele acestea sa-l duca pe Batin in primul turneu de pregatire.

 
La 27 iunie 2011 la 11:37 , Blogger Baimareanul a spus...

Am vazut si eu ulterior. La momentul la care am scris articolul, m-am luat dupa titlurile din ziare care titrau ca Jorge va face curatenie la Cluj si dadeau sec numele eliminatilor.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire