Băimăreni

- am fost ş-om fi -

marți, 19 aprilie 2011

Porc avem, coteţ ne trebe

Avem cantindaţi la mult râvnita primărie băimăreană:

Catalin Chereches (USL)
Mihai Patrascu (PDL)
Doru Dancus (PNTCD)
Mircea Dolha (independent)
Petru Tomoioaga (PV)
Vasile Vlasin (independent)
Ciprian Vasile Chereches (PRM)

Încep topul de la coada. Candidatul PRM cred că a intrat în competiţie doar fiindcă îl cheamă ca pe deputatul independento-psdisto-pnlisto-pcisto-udemerist şi nutreşte speranţa că lumea îi va confunda. Verdele nu cred că speră la mai multe voturi decât cele de pe scara în care locuieşte. El şi cu peremistul vor împărţi clar ultimele poziţii. Chiar nu îmi dau seama de ce s-au mai deranjat.

PNTCD-ul s-a mai făcut odată de râs lansând doi candidaţi într-o săptămână, pe ilustrul Ioan Mureşan şi ceva mai târziu pe Doru Dăncuş. Cred că cei doi oameni care mai votează PNTCD-ul din Baia Mare n-au fost hotărâţi şi de aceea fiecare a mers cu candidatul propriu. A rămas Dăncuş. Dacă prin absurd ar ieşi primar, apoi sigur o ţinem tot într-un joc şi-o voie bună că scenă are, ansamblu are, bani de un mic şi o bere ne dă primarul din Ulmeni.

Mihai Pătraşcu a intrat doar ca să nu stea acasă. Cu un deficit maxim de imagine şi aflat pe toboganul increderii, PDL-ul l-a ales pe post de miel la "tăiere".

Vasile Vlaşin s-a supărat că nu l-au ales PDLiştii pe el şi şi-a băgat picioarele în doctrină candidând independent. La fel de independent va şi ieşi din cursă. Încă duce în spate scandalurile trecutului. Programul lui electoral a fost că a adus câţiva ambasadori, a dat noroc cu ei, a pus pozele pe site-urile de socializare şi uite cum am scăpat oraşul de probleme.

Finaliştii cred eu că vor fi Cătălin Cherecheş şi Mircea Dolha departajaţi doar de numărul de băimăreni pe care vor reuşi să-i păcălească.

Cherecheş şi-a pregătit bine campania, mergând pe aceeaşi linie ca la parlamentare doar că a schimbat ţiganii cu pensionari. A mai cumpărat vin pentru Paşte la biserici ca să-l ajute Domnul şi preoţii care vor trâmbiţa vestea şi s-a asigurat că nu face niciun pas fără a fi filmat şi răsfilmat. Coerenţa programului, capacitatea lui de a conduce instituţii sau instabilitatea politică nu mai au nici o importanţă. Important e să ajungă el în cât mai multe case până la alegeri. E candidatul care a ascultat băimăreanul şi în mod mai mult ca sigur şi băimăpreanul l-a ascultat şi văzut pe el mult mai mult decât era necesar. Cum l-a desemnatUSL-ul ca şi reprezentant al lor deşi îl dăduseră afară de curând, e de cascadorii râsului: având de ales între Matei, Tătaru, Barbul şi Bota, a ieşit Cherecheş. C-aşa-i în tenis.

Mircea Dolha e tipul jucătorului bun dar pe care nu îl vede nimeni. Profilul veşnicului învins. E cel mai comic dintre toţi şi are programul pentru Baia Mare cel puţin fel de solid ca al celorlalţi, adică lipsă. Nu ştiu dacă i-au mai rămas biserici cărora să le dea vinul sau pensionari nemângâiaţi de contracandidatul Cherecheş aşa că trebuie să găsească repede o cale de sensibilizare a electoratului altfel va pierde în faţa abilului şi mult mai flexibilului politic Cătălin.

Oricum ar ieşi, noi pierdem. Fără programe consistente, fără realizări certe, cu mult prea multe facultaţi particulare în dreptul studiilor, candidaţii la Primăria Baia Mare nu au ce să aducă nou unui oraş epuizat de poluare şi izolare. Mulţi candidaţi, multe forme fără fond. Mulţi feciori care nu s-au putut încă aşeza la casa lor, nefiind în stare să-şi întemeieze o familie dar care cred că vor scoate un oraş din criză. Cu pomana şi promisiunea nu faci mare brânză în administraţia locală iar ei ştiu cu toţii lucrul ăsta. Dar ne cred încă o dată suficient de proşti sau plictisiţi încât să le acordăm încrederea oarbă.

Etichete: , ,

1 comentarii:

La 29 aprilie 2011 la 23:08 , Anonymous Anonim a spus...

Buna postare, mai ales afirmatia cu lipsa programului pentru Baia Mare.

Dintre toti, se pare ca numai Doru Dancus are un program concret.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire