Băimăreni

- am fost ş-om fi -

joi, 7 aprilie 2011

Totuşi, unde sunt băimărenii?


Ieri o echipă a oraşului nostru s-a aflat în faţa unei performanţe uriaşe. Explorări Baia Mare avea ocazia de a elimina campioana României la volei şi a se califica în finala campionatului. Am fost la meci dar nici acum nu-mi dau seama cum de am câştigat. Constănţenii păreau mai buni, controlau jocul şi totul curgea împotriva noastră. Publicul, atâta cât a fost, şi-a făcut datoria în totalitate: a pus presiune pe arbitri, a destabilizat echilibrul oaspeţilor şi şi-a înfrânat înjurăturile cât de mult a putut la greşelile alor noştri. Şi acuma ajung şi la chestiunea care doare.

Nu sunt mare amator de volei dar am mers la meci din convingerea că e unul din momentele în care oraşul, prin una din echipele sale, are nevoie de mine. Am plecat de la sală cu satisfacţia victoriei şi cu amăreala că nu o merităm.


Ştiu că suntem în jur de 130 000 de băimăreni dintre care peste 10 000 sunt studenţi. Polivalenta băimăreană are vreo 2500 de locuri. Ieri la ora 5 la sală erau cam 7-800. Mall-ul era aproape gol, deci acolo nu erau. Cluburile nu erau deschise iar de prin baruri nu cred ca s-adună mai mult de câteva sute. Teatru nu avea program, Biblioteca Judeţeană era cu siguranţă goală şi nici de vreo altă manifestare cât de cât de amploare nu am ştiinţă. Atunci unde dracu sunt băimărenii? Ce îi mai poate scoate din case în afară de ţigănia numită Sărbătoarea Castanelor şi reducerile de la Kaufland? Am redus sportul doar la împinsul semenilor prin magazine şi căratul baxurilor de ulei ieftinit?

Recensământul a arătat că în Baia Mare sunt 130 000 de oameni dar oare pe câţi dintre ei poate acest oraş conta cu adevărat?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire