Băimăreni

- am fost ş-om fi -

vineri, 15 aprilie 2011

Ţara lui Papură Vodă, procurorii lui Peşte Prăjit

Cu vreo doua zile în urmă am putut vedea o nouă demonstraţie de forţa interlopă dintr-un cazinou sătmărean unde doi cunoscuţi "oameni de bine" din localitate, Cristian Fusle şi Nicu Fusle au bătut crunt omul ce încerca să asigure ordinea în local. Motivele bătăii sunt din ciclul bancului cu ursul şi şapca, adică omul cred că oricum lua bătaie până la urmă fiindca la mijloc e vorba de influenţă şi taxe de protecţie. Nici decizia procurorilor de a-i cerceta în libertate pe agresori nu mai surprinde decât dacă eşti nou sosit în România. Nu i-au dat decât vreo 30 de lovituri majoritatea la figura deci nu reprezintă pericol social. Plusând în penibil, avocatul interlopilor spune ca clienţii lui au leziuni craniene (de la capetele în gură aplicate) şi pot fi considerate la rândul lor victime.

Nu pot să nu mă întreb ce ar spune procurorul care i-a eliberat pe vagabonzi şau avocatul care-i apără dacă ar lua-o în freză la modul la care a fost batută victima. I-ar mai considera atunci modele sociale?

Etichete: , , ,

1 comentarii:

La 3 mai 2011 la 14:45 , Anonymous Anonim a spus...

nu stiu daca cunosti legea dar ar fi bine sa te pui pe citit. procurorul merge cu arestare preventiva la judecator dar daca acesta considera ca nu e pericol public, procurorul n-are ce sa-i faca. face eventual recurs dar tot nu depinde de el. procurorul nu poate sa-l inchida pt 29 de zile, doar judecatorul. stiu caz concret cand un procuror a facut tot posibilul sa-i bage la arest dar tocmai judecatorul n-a vrut. asta-i viata!!!

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire