Băimăreni

- am fost ş-om fi -

duminică, 21 august 2011

Ruşinea numită UKRO

Gala Extrem Kombat de aseară a dovedit încă o dată modul defect în care funcţionează societatea noastră. Suntem conduşi de incompetenţi, dominaţi de interlopi şi apăraţi de nimeni. Din păcate ceea ce ar fi trebuit să fie o gală de selecţie s-a dovedit aşa cum anticipasem o demonstraţie a forţelor interlope ale Băii Mari. Cu Japo în închisoare, echipa lui Bogdan Pătruşel, şi-a făcut intrarea în forţă ocupând locurile VIP şi dominând atmosfera. Gaşca Japo a trebuit să se mulţumească cu locuri mai modeste, dar au fost şi ei prezenţi în număr destul de mare. Au fost prezenţi aproape toţi cei implicaţi în bătăile ultimilor ani, de la Bogdan Pătruşel, Răzvan Popdan, Bocşan pînă la Arthur David, Bejera, fraţii Ciceu. Tensiunea s-a simţit pe tot parcursul galei şi datorită subţirimii forţelor de ordine, depăşite la toate capitolele de desfăşurarea interlopă. Kanci poliţie, ninci jandarmerie.

Ca şi cum toate astea n-ar fi fost destule, spectatorii erau alcătuiţi în mare măsură din bruneţi aflaţi şi ei în căutarea identităţii şi a posibilelor răzbunări. Gala a început cu o bătaie, când trei ţigani au recunoscut în public pe unul care-i ofensase cândva în oraş. Au sărit instant pe el în timp ce agenşii UKRO aflaţi la doi metri de incident stăteau impasibili uitându-se cum omul era umplut de pumni. Cl mai apropiat agent, unul chel cu mustaşă, fioros la privire, a fost cel mai penibil uitându-se spre becurile sălii pe timpul incidentului. Zmeilor ridicărilor de maşini din oraş li se dezumflaseră brusc muşchii, transformându-se în mieluşei părtaşi la infracţiune. Dacă pe mâna lor e lăsată paza obiectivelor strategice, apoi dă-i pace.

Cu spectacolul sportiv umbrit de culoarea şi limbajul spectatorilor, urletele gen "fă-l în sânge" sau "rupe-i gâtul" fiind încurajări frecvente, am asistat totuşi la câteva meciuri reuşite, culminând cu duelul interlop Micuţu - Deiu, câştigat de cel din urmă datorită loviturilor repetate pe coapsă. Nu sunt sigur că manifestarea a folosit sportului românesc, dar mi-a rămas în minte remarca unui spectator "daca cineva ar arunca o grenada astăzi aici, ar rezolva o mulţime de probleme". Cu siguranţă asta nu e soluţia, dar atâta timp cât poliţiştii îşi vor scoate chipiul când trec prin faţa magazinului Maramureşul salutând respectuos bişniţarii, vom şti că suntem încă departe de o societate normală.

Etichete: , , , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire