Băimăreni

- am fost ş-om fi -

luni, 22 martie 2010

Baia Mare trăieşte

Când aproape toate speranţele erau moarte, am realizat că mai e urmă de viaţă în orăşelul nostru aparent uitat de lume şi autorităţi. Unde? La mitingul de susţinere a primarului Cristian Anghel. Chiar dacă speram la o prezenţă mult mai consistentă, mulţimea mi-a creat o stare de speranţă că nu putem fi călcaţi în picioare la infinit şi că suntem înca în stare să reacţionăm.

Văzând câţi oameni au ieşit pentru echipa FC Baia Mare, chiar mă întrebam oare ce ar trebui să se întâmple ca să scoată băimărenii din case? Ce calamităţi ne-ar putea face să reacţionăm? Şi uite ca a venit arestarea primarului.

O mulţime care prin tăcere şi civilizaţie a tras semnalul de alarmă. Fără huidulieli, fără pancarte multicolore. Am văzut oameni în vârstă plângând în loc să înjure şi tineri aplaudând în loc sa dea cu pumnul.

Dacă primarul a furat sau nu, rămîne să ne spună odată cei în drept. Dar într-o ţară în care un senator plăteşte judecătorii pentru sentinţe favorabile, interlopii se plimbă în voie cu plasele cu bani după ei, ţiganii te fură în piaţă şi dadcă îi prinzi mai iei şi bătaie, sutele de criminali de pe şosele primesc pedepse cu suspendare iar câştigatul licitaţiilor importante e asociat de cele mai multe ori cu şpăgi de la milion de euro în sus, mi se pare aberant să bagi un om la închisoare pentru blocul Horea 46. Nu acesta e modelul de justiţie pe care mi-l doresc.

Poate din punct de vedere juridic există prejudiciu adus primăriei iar asta se traduce în condamnare, dar în cazul ăsta, înaintea lui Cristian Anghel aş vrea să-i văd în puşcărie pe Traian Băsescu pentru dosarul Flota (prejudiciu 275 de milioane de euro), pe Adrian Năstase pentru mătuş'sa Tamara (prejudiciu şapte milioane de RON), pe senatorul Cătălin Voicu fiindcă a cumpărat şi vândut judecători şi sentinţe, pe Luca Ştefănoiu pentru că a omorât un copil nevinovat care se juca pe trotuar sau pe Vasile Vlaşin că şi-a bătut fosta soţie până la epuizare de faţă cu fiica lor şi pe mulţi mulţi alţii care au adus prejudicii incomensurabil mai mari decât primarul nostru.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire