Băimăreni

- am fost ş-om fi -

vineri, 26 februarie 2010

Moroşan

Multă vreme m-am crezut o persoană specială prin faptul că sunt moroşan. De fiecare dată când vizitam alte zone, eram întâmpinat cu expresii de genul "la voi se mai taie oamenii pentru dreptate?" sau "nu mă pun cu tine, că eşti moroşan şi ştiu că voi daţi tare cu pumnul". Eram percepuţi ca oameni duri dar drepţi, care nu fac compromisuri şi nu se vând.

Din păcate, văd tot mai des în ultimul timp cojudeţeni care ies din tiparul moroşanului neaoş. Hoţi, politicieni perfizi, poliţişti corupţi, cămătari înfloritori, tineri nesimţiţi. O vreme am crezut că sunt doar excepţii şi că societatea şi opinia publică îi vor taxa. M-am înşelat. Hoţii sunt tot mai mulţi şi mai cu tupeu, politicienii de maramureş se vând din ce in ce mai ieftin, poliţiştii corupţi lucrează în continuare în poliţie, cămătarii au ajuns dezvoltatori imobiliari.

Toate astea fac să moară încet încet în mine senzaţia de mândrie moroşenească şi tare mi-e frică să nu ajung în viitor să-mi fie ruşine ca m-am născut în judeţul lui Pintea.

2 comentarii:

La 3 martie 2010 la 10:28 , Anonymous Dorin Stef a spus...

Ce rost are sa vezi partea goala a paharului? Uscaturi sunt peste tot. Morosenii raman speciali. Capul sus!

 
La 3 martie 2010 la 10:34 , Blogger Baimareanul a spus...

Catalin Chereches, Corin Chereches, Gheorghe Zoicas, Mircea Man sunt doar citiva dintre morosenii care in ultima vreme s-au facut si m-au facut de rusine. Mai sunt hotii din pietele baimarene, valutistii de la Maramuresu si multi multi altii care imi demonstreaza ca ramanem tot mai putini moroseni.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire