Băimăreni

- am fost ş-om fi -

luni, 10 octombrie 2011

Harta infractorilor

Întâi a murit Marian Cozma. A apărut harta interlopilor din România, cunoscută se pare de toată lumea mai puţin de magistraţi şi poliţie. Apoi, un poliţist a fost lovit cu sticla în cap de un interlop şi din nou harta interlopilor a apărut în presă. Ieri, după decesul baschetbalistului american, harta e din nou prezentă.

În mare, ea este aceeaşi de fiecare dată la fel ca tragicele poveşti care o scot de sub preş. Cretini apăraţi de legi, cu caziere încărcate de acte de violenţă, ajung într-un final să-şi omoare victimele. În timpul cât au stat în libertate datorită clemenţei vreunui judecător, au acumulat importante sume de bani de a căror provenienţă niciun magistrat sau organ abilitat nu se întreabă, s-au plimbat în maşini pe care oamenii ce muncesc cinstit nu şi le pot permite nici după zeci de ani iar organelor nu li se pare nici asta o ciudăţenie, au locit în case pentru care unul care se scoală dimineaţa pentru a munci trebuie să tragă două-trei generaţii. Cu banii adunaţi, îşi permit avocaţii cei mai perverşi şi stiutori de chichiţe care nu de puţine ori scot mortul vinovat permiţându-le să-şi regleze conturile în libertate şi astfel toată afacerea este profitabilă.

Am semnalat seria de violenţe comise de Maier în Baia Mare. Omul este liber, victimele sale bine bătute şi nimănui nu i se pare putredă treaba. Când va muri prima sa victimă, priviri bovine vor apărea la TV jurând că lor nu li s-a părut că omul e o ameninţare şi că incidentul a fost unul izolat.

Concluzia: suntem omorâţi în fiecare zi de găşti de interlopi sau clanuri ţigăneşti şi nu putem face nimic. În acelaşi timp, 11 judecători supremi sunt anchetaţi pentru corupţie. Or avea sau nu lucrurile astea vreo legătură?

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire