Băimăreni

- am fost ş-om fi -

marți, 25 ianuarie 2011

Zoltan românul


Zoltan Kelemen e singurul patinator român ce participă la Campionatul European de Patinaj Artistic. Într-un sport unde performanţele noastre aproape că lipsesc, cel mai valoros sportiv al nostru, pe lângă faptul că îşi depăşeşte handicapul de a avea un singur ochi, şi-a plătit deplasarea şi cazarea şi a fost antrenat gratuit de fostul patinator Cornel Gheorghe. Toate acestea în condiţiile în care există o federaţie de patinaj al cărei preşedinte, Adrian Ciobanu, nu numai că nu ajută dar mai şi încurcă pe unde poate declarând că a refuzat să-i plătească pregătirea fiindcă n-are performanţe (ca şi cum ne-am scălda în medalii de aur la patinaj).

În loc să abandoneze sau să concureze pentru alţii, piedicile l-au ambiţionat şi mai mult şi Zoltan a făcut rost de bani, a strâns din dinţi, a luat drapelul naţional şi acum e în faţa celei mai mari performanţe a carierei (a ocupat locul 4 după programul liber). Indiferent de rezultat, el e un învingător. N-a plecat capul în faţa incapabililor şi incompetenţilor, a ales să lupte cu mocirla şi să meargă mai departe atunci când totul părea a-i fi potrivnic. Cu un singur ochi, Zoltan vede mai clar şi mai departe decât mulţi alţii cu amândoi.

Normal ar fi ca dacă Zoltan obţine un rezultat notabil, preşedintele Ciobanu să-şi strângă catrafusele şi să plece împreună cu toată încrengătura din federaţie. Îmi e clar că nu va fi aşa. Dar pentru cunoscători, Zoli va rămâne modelul de român învingător, care n-a ales scurtăturile în viaţă, în timp ce Adrian Ciobanu, dacă cineva şi-l va aminti, va fi doar un fost antrenor care şi-a dopat sportivele.

(foto: libertatea.ro)

Etichete: , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire