Băimăreni

- am fost ş-om fi -

vineri, 7 ianuarie 2011

Maramureşul interlop

Acum ceva vreme, Gazeta de Maramureş anunţa triumfător "Mafia sigheteană K.O." făcând referire la arestări masive în clanul Dobăeşilor pentru trafic de persoane şi alte infracţiuni conexe.

Anii au trecut, Dobăeşii au ieşit din închisori iar mafia din oraşul de peste Gutâi nu numa că este ok dar continuă să-i facă pe cei care o deranjează K.O. Ultimele victime sunt fraţii Naşcu, Adrian şi Ioan, bătuţi până la inconştienţă în faţa unui club. Adrian Naşcu este fost campion naţional la box, cu selecţii la lotul naţional, nu cu foarte multă vreme în urmă făcea cinste oraşului şi judeţului alături de Claudiu Râşco şi Lucian Bute, toţi foşti componenţi ai clubului Lauruc.

Faptul că sunt bătuţi fără probleme boxeri de performanţă arată dacă mai era necesar ca pumnii nu mai sunt suficienţi pentru a te apăra în faţa acestor adunături de infractori. Care sunt soluţiile pentru a scăpa definitiv de ei? Stresul crizei nu-i afectează, locurile de muncă nu le sunt puse în pericol, impozite nu se pune problema să plătească vreodată, deci vor trăi mai mult şi mai bine ca noi. Instituţiile puse să vegheze liniştea şi curăţenia socială se limitează doar la a constata daunele făcute de ei, adunând răniţii şi făcând rapoartele constatatoare. Câţi oameni mai trebuie să desfigureze până să ia cineva măsuri adevărate împotriva lor?

Rapoartele agresiunii spun că fraţii Naşcu sunt în afara oricărui pericol care le-ar putea afecta viaţa. Fals. Atâta timp cât gunoaiele sunt în viaţă şi în libertate, atât viaţa fratilor Naşcu cât şi a noastră a tuturor e ameninţată.

Etichete: , , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire