Băimăreni

- am fost ş-om fi -

joi, 18 noiembrie 2010

Republica Borşa

Borşa, această zonă mirifică şi independentă a judeţului nostru, mai face o demonstraţie de forţă şi sfidare a autorităţilor statului.

Prin 2009, după descinderile mascaţilor în căutarea unuia din fiii săi, consilierul judeţean Gheorghe Grec se plângea că a fost brutalizat pe nedrept, că odraslele lui îs uşi de biserică şi că n-ar călca legea pentru nimic în lume. Ceva mai devreme în acelaşi an, după o bătaie cu bâte şi cuţite între băieţii lui şi membrii unei familii rivale tot consilierul concluziona "Baietii mei nu sunt de vina. In Borşa, daca stai, o iei". Reţineţi că omul e consilier judeţean.

Ieri, unul din "nevinovaţi", Daniel Grec, înarmat cu o puşcă, a băgat 6 oameni în spital. Evident va fi apărat iar prin toate mijloacele de părintele grijuliu.

În fiecare zi astfel de tumori sociale neeliminate la timp fac victime. Când victimele se adună, se mai emite cu emoţie câte un mandat de arestare după a cărui expirare lucrurile o iau de la capăt. Legea îi serveşte mai mult ca pe mine, sunt mai cunoscuţi decât mine şi mai bogaţi. Mie, cetăţeanului simplu, îmi rămâne doar să mă consolez cu versuri de manea "Cât e smecherul de mare/Are ziua lui când moare".

Etichete: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire