Băimăreni

- am fost ş-om fi -

joi, 7 octombrie 2010

Şobolanii

Doi elevi au fost înjunghiaţi la Craiova. Unul a murit. În loc sa fie mişcaţi de dramă şi să ajute cu ce pot, sau să tacă decă nu mai pot face nimic util, conducătorii învăţământului sar cu declaraţii care să-i disculpe, ca şi cum ar avea mare importanţă rahatul lor de funcţie faţă de o viaţă pierdută:

Inspectorul şcolar general al judeţului Dolj:
Incidentul a avut loc în afara şcolii, la 800-900 de metri distanţă, deci camerele de supraveghere nu au putut surprinde imagini. Am avut o discuţie cu domnul ministru, vom demara şi noi o anchetă şi vom ajuta cu tot ce putem poliţia

Dacă e inspector şcolar general, trebuie să fie şi cel mai penibil. 800-900 de metri zice el, când in imagini la TV se poate vedea şcoala în spatele medicilor de la SMURD. Bine că a avut el o discuţie cu domnul ministru ca să poată demara o anchetă.

Directorul liceului:
Directorul liceului, Lucian Săndoi, afirmă că incidentul s-a petrecut pe drumul de la gară la şcoală, ci nu în faţa unităţii de învăţământ, el spunând că este posibil ca atacatorul să fie un fost elev al liceului, transferat disciplinar.

Săndoi a spus că incidentul s-a petrecut când cei doi elevi de clasa a XI-a veneau la şcoală, alături de mai mulţi colegi, ei fiind atacaţi, pe o stradă dintre blocuri, de un alt grup.

Unul dintre tinerii aflaţi în acest grup a scos un cuţit şi a început să lovească la întâmplare, a spus Săndoi.

Potrivit acestuia, elevul ucis a fost dus de colegii săi până în faţa liceului, unde mai mulţi medici au încercat să îl resusciteze.

Ce spun martorii:
Băieţii se aflau în faţa liceului când au fost înjunghiaţi de ceilalţi indivizi. Unul dintre tineri a cazut şi apoi s-a ridicat plin de sânge şi a reuşit să se târască până la poarta şcolii unde s-a prăbuşit, a povestit unul dintre trecătorii care se aflau în zonă.

Un alt martor ocular povesteşte că dintre blocuri a apărut un grup format din 10-12 persoane.

Era o gaşcă mare, cred că erau 10-12 indivizi. Unul cu părul blond s-a repezit la elevi şi i-a infipt cuţitul unuia dintre ei în piept, iar ceilalţi l-au atacat pe celălalt elev. Cu cuţitul în piept băiatul s-a ridicat, a păşit spre şcoală şi s-a prăvălit, a declarat martorul ocular.


Băi directori şi inspectori şi care dracu îţi mai fi fiind p'acolo responsabili de soarta învăţământului. Chiar nu vă e ruşine deloc? Nici în faţa morţii nu vă puteţi dezlipi fundurile de scaune? Mi-e groază doar de faptul că asemenea specimene ar putea avea grijă vreodată de viitorul copiilor mei.

Etichete: , ,

7 comentarii:

La 7 octombrie 2010 la 16:56 , Blogger CORA a spus...

Pentru prima oara in viata, nu sunt de acord cu tine!

Nu cred ca oamenii scolii sunt de vina pentru tragedia intamplata! De aceea, nu vad de ce si-ar dezlipi fundul de pe scaune. Cuma r fi putut ei evita ceea ce s-a intamplat? De ce si-ar da demisia?

 
La 8 octombrie 2010 la 09:34 , Blogger Baimareanul a spus...

@Cora: Eu n-am spus ca ei sunt de vina. Mi se pare doar jalnic modul in care reactioneaza la fiecare astfel de drama. Vad la ei de fiecare data o bucurie ca "nu s-a petrecut in interiorul scolii". Au o vesnica tendinta de dezvinovatire. Tin mai mult la scaune decit la adevar sau la elevii scolilor pe care le conduc. De demisii nu am spus nimic, dar daca tot ai adus vorba, in Italia ministrul transporturilor si-a dat demisia fiindca 9 trenuri au intirziat 17 minute. A demisionat nu pentru ca era el vinovat ca vreun impiegat a dormit in post, ci pentru discomfortul creat calatorilor sub conducerea sa. Demisia nu e doar o recunoastre a vinovatiei; ea poate fi si o dorinta ca lucrurile sa se schimbe in bine. Iar in cazul nostru a murit un om.

 
La 8 octombrie 2010 la 14:03 , Blogger Baimareanul a spus...

Faptele vin si ma sustin mai mult decat mi-as dori. Conform ziarului Adevarul:"În ziua premergătoare crimei/ Andrei Goreci (17 ani), prietenul lui cel mai bun, Cristian Manea (17 ani), dar şi alţi colegi de şcoală se aflau pe unul din culoarele din incinta Liceului "Tudor Arghezi". Fratele criminalului, elev şi el la acelaşi liceu se afla împreună cu un alt grup de elevi. "În ziua de 6 octombrie, între fratele autorului şi un coleg al victimei a avut loc un conflict verbal spontan, după ce unul dintre ei a fost atins cu o pungă. Totul a degenerat într-o altercaţie cu injurii şi îmbrânceli pe scările liceului", spun anchetatorii"

Putem sau nu sa spunem ca acest conflict a inceput in interiorul scolii?

 
La 10 octombrie 2010 la 20:32 , Blogger LupeneanuL a spus...

astfel de conficte au loc tot timpul in scoala. e imposibil sa previ asa ceva. numa nu toate se termina ca in craiova... din fericire

 
La 11 octombrie 2010 la 10:30 , Blogger Baimareanul a spus...

@Lupeneanul: Asa e. Conflicte au fost si vor mai fi. Problema apare atunci cind pui mana pe cutit. Dupa familie, scoala este cea care ar trebui sa te invete ce e bine si ce nu. Daca familia e "defecta" iar la scoala te bazezi pe oameni slabi si fara personalitate, detinatori ai unor functii numite pe criterii politice, risti din ce in ce mai mult ca astfel de conflicte sa se termine rau. Parerea mea.

 
La 11 octombrie 2010 la 17:44 , Blogger LupeneanuL a spus...

aia ii buba... stiu profesori, barbati in toata fiere care pleaca de la ore plangand.

 
La 12 octombrie 2010 la 09:46 , Blogger Baimareanul a spus...

Si in Baia Mare stiu caz de profesor caruia elevii i-au golit stiloul de cerneala pe camasa. Pe un altul l-am dus chiar eu acasa, ca dormea pe catedra de beat ce era. Trist si adevarat.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire