Băimăreni

- am fost ş-om fi -

vineri, 20 februarie 2009

Băimărean pus la zid

Prosport:
După Alexandru Tudor, un alt arbitru român se confruntă cu probleme în Europa. Italienii consideră că prestaţia brigăzii de arbitri condusă de Cristi Balaj a influenţat rezultatul meciului Sampdoria – Metalist, scor 0-1.

„A greşit destul de mult, chiar dacă o parte din vină o are asistentul Gheorghe”, au considerat italienii de la Gazzetta dello Sport, care l-au notat cu 5 pe Cristi Balaj. „N-a fluierat niciun fault în primele 20 de minute, după care a început să sancţioneze cu seninătate”, a completat Il Giornale, referindu-se la cele şapte „galbene” scoase de centralul român.

Ce i se mai reproşează lui Balaj: un ofsaid la Bellucci în startul meciului (pe partea lui Sebastian Gheorghe), prelungirea primei reprize dincolo de cele două minute stabilite iniţial (Metalist a marcat golul victoriei în minutul 47 şi opt secunde), l-a iertat de al doilea „galben“ pe moldoveanul Bordian, nu a acordat penalty la Bellucci, împins în careu de ucraineanul Valyayev. E adevărat, italienii pot părea subiectivi, însă rămâne de văzut care va fi părerea observatorului englez Kenneth Ridden...
Nu-mi place să citesc astfel de lucruri, dar asta e viaţa în sport. Azi eşti pe val, mâine în mocirlă.
Fără a incerca să-l scuz pe Cristi, fiindcă nu am văzut meciul, unele din motivele ridicate de italieni sunt distractive. La offside centralul nu prea are treabă decât daca e perfect pe linie, tuşierul fiind cel care decide. Prelungirea partidei e iar o chestiune veşnic interpretabilă. Ei, ca jucători profesionişti trebuiau să fugă până în ultimul minut. Scuze din astea cu prelungirea credeam că numai la noi sunt luate ca justificare pentru evoluţii penibile ale jucătorilor. Dacă dădeau gol italienii, nu auzeai nici mâc.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire