Băimăreni

- am fost ş-om fi -

marți, 12 octombrie 2010

Morţi inutile?

Citez din Adevărul:
Sâmbătă seara, Florina Ramona Pasăre (20 de ani), Loredana Elena Biciuşcă (20 de ani) şi Andreea Şerban (20 de ani) au ieşit în oraş. La discotecă au cunoscut un tânăr care, la miezul nopţii, s-a oferit să le conducă acasă. Cei patru s-au urcat în maşină, deşi Cătălin Chiţa băuse. Într-un cartier mărginaş al Braşovului, tânărul şofer de 21 de ani a apăsat prea tare pe pedala de acceleraţie şi a intrat într-un stâlp. Ramona şi Loredana au murit, iar Andreea se află în comă la spital. Tânărul şofer a plecat la secţia de Poliţie pe picioarele lui.

Vouă nu vi se pare foarte cunoscut acest scenariu? Înclin să cred că fiecare localitate din ţară are deja o poveste asemănătoare. E musai să moară atât de mulţi tineri până să ne dăm seama că ceva nu funcţionează cum trebuie? Cod rutier, cod penal, codul bunelor maniere? Unde şi cine ar trebui să acţioneze? Eu şi cu tine putem face ceva?

2 comentarii:

La 13 octombrie 2010 la 15:50 , Blogger LupeneanuL a spus...

bautura nu e cauza accidentelor. un om poate sa conduca perfect daca a baut doua beri. prostia e cauza acestor accidente. tot timpul is tineri care vor sa impresioneze.

cand stiu ca nu mi s-o scurs tot alcoolul din mine, is 100 de ori mai atent cand condc pentru ca poate intra un prost in mine, si dupaia eu is de vina.

 
La 15 octombrie 2010 la 09:57 , Blogger Baimareanul a spus...

Un accident la indigo s-a produs in Baia Mare in urma cu ceva ani, 4 tineri pierzandu-si viata. Un altul La Targu Lapus. Sunt convins ca si in zona ta gasesti cu usurinta citeva morti dupa aceeasi reteta. Alcoolul nu e nici singurul si nici principalul vinovat. Dar combinat cu smecheria, tupeul si dorinta de a impresiona, iese o combinatie letala.

 

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire