Băimăreni

- am fost ş-om fi -

luni, 8 februarie 2010

Alex’s Lemonade Stand

Am citi aici un articol care m-a impresionat. Pe scurt, e vorba despre o fetiţă bolnavă de cancer care a avut ideea de a vinde limonadă pentru a-şi ajuta doctorii să găsească remedii pentru această boală. Iniţiativa n-a salvat-o de la moarte, dar prin fundaţia ei s-au strâns peste 30 de milioane de dolari, bani ce finanţează peste 100 de proiecte de cercetare în domeniul cancerului.

Tema am mai întâlnit-o în filmul "Pay it forward" şi de atunci am tot sperat că cineva o va pune în practică. La randul meu, am visat la o reţea de bloguri care să ajute cazuri de copii cu boli grave. N-am reuşit. Articolele cu tentă umanitară deprimă, aduc o stare de discomfort, iar în final scad traficul. Puţini sunt cei care rezistă să citească zilnic astfel de realităţi. E mult mai comod să lecturezi despre cine s-a cuplat cu cine sau despre teoria conspiraţiei în cazul gripei porcine.

Cazul Alexandrei Scott îmi dă mari speranţe că se poate. Îmi alimentează nădejdea că în fiecare dintre noi există o latură sensibilă la greutăţile celorlalţi, chiar dacă de prea multe ori şi din prea variate cauze reuşim s-o ascundem atât de bine.

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire