Băimăreni

- am fost ş-om fi -

vineri, 27 martie 2009

Şeful Operaţiunilor Speciale din DGA a vrut să-l lichideze pe senatorul Valer Marian


Titlul e al unui articol halucinant din Jurnalul de vineri , articol din care am selectat:
Seful DGIPI, Cornel Şerban, şi şeful diviziei de Operaţiuni al DGA, Petre Pitcovici, au fost reţinuţi marţi noaptea de procurorii DNA, sub acuzaţia de complicitate la favorizarea infractorului. DNA l-a reţinut, pentru 24 de ore, şi pe omul de afaceri Puiu Popoviciu, cunoscut mai ales pentru proiectele imobiliare dezvoltate, printre care şi Bãneasa Rezidenţial sau Bãneasa Shopping Center.
Petre Pitcovici este nimeni altul decât poliţistul care a încercat sã-l scape pe exprimarul Anderco de DNA. Actualul senator Valer Marian l-a acuzat în urmã cu patru ani pe Petre Pitcovici cã a a fost implicat într-un complot privind lichidarea sa fizicã, la comanda fostului primar almunicipiului SatuMare, Horea Anderco, împotriva cãruia declanşase o serie de anchete jurnalistice.

Cu ocazia audierii sale privind autodenunţul lui Anderco, Tiberiu Attila Blaga a declarat cã acesta i-a oferit sume de bani pentru a angaja rakeţi care sã-l extermine fizic pe senatorul ValerMarian (ce avea atunci calitatea de director al ziarului Gazeta de Nord-Vest, care a publicat dezvãluirile privind afacerile primarului Anderco ce au declanşat ancheta PNA) furnizându-i fotografii, date personale şi traseul pe care se deplasa în perioada respectivã, în fiecare zi de vineri, la familia sa din Cluj-Napoca, însã PNA nu a sesizat instituţia competentã, Parchetul de pe lângã Tibunalul SatuMare, pentru a efectua cercetãri sub aspectul instigãrii la infracţiunea de omor calificat (cu premeditare), omisiune ce susţine versiunea cã nu s-a dorit aflarea adevãrului în cauzã.

Din autodenunţul lui Horea Anderco şi din declaraţiile lui Tiberiu Attila Blaga rezultã cã la întâlnirile şi discuţiile de la Poiana Braşov şi de la SatuMare cu privire lamituirea conducerii centrale a PNA şi la exterminarea fizicã a lui ValerMarian a fost prezent, alãturi de poliţistul Horia Mateescu, şi un coleg al acestuia, prezentat şi numit “Pepi”. Din autodenunţul şi declaraţia agentului acoperit Dumitrescu Petre, ValerMarian a reuşit sã-l identifice pe acest “Pepi” ca fiind ofiţerul de poliţie Pitcovici Petre, coleg cu Mateescu în cadul Direcţiei de Combatere a Crimei Organizate.
Poza de mai sus, face parte şi ea din articol, şi e de la un chef al interlopilor sătmăreni unde l-am recunoscut Aurelian Bãdulescu, fostul avocat al lui Pătruşel Bogdan în procesul cu Japo. Se pare ca ceea ce spunea Japo la Axa Tv cum că avocatul nu-i aşa curat cum pare şi că e în legătură cu hoţii de maşini de lux din Satu Mare, are perfectă acoperire.

Etichete: , , ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire