Băimăreni

- am fost ş-om fi -

marți, 10 martie 2009

Minunile există!

Din Prosport:

După toate mediocrităţile de care avem parte de la fotbalul românesc, iată că vine în sfârşit şi ceva demn de luat în seamă. Poate chiar mai mult decât atât, o minune. O minune despre o victorie adevărată. Deşi nu a avut parte de victorii prea însemnate pe terenul de joc, Cosmin Paşcovici poate spune că a reuşit să învingă moartea. După o luptă de trei ani cu o maladie groaznică, băiatul lui Cosmin Paşcovici, Dennis, poate spune că s-a născut din nou.

De la vârsta de 4 ani, Dennis Paşcovici a fost supus la numai puţin de 10 operaţii chirurgicale! Acum, băieţelul se simte mai bine, spre bucuria părinţilor săi, care pot să-i cumpere în sfârşit jucării, nu doar medicamente.

"Dennis s-a făcut băieţel mare. Are 20 de kilograme şi de-abia mai putem să îl luăm în braţe. Dacă ar putea, s-ar juca toată ziua. E îndrăgostit de fotbal, de plimbările cu ATV-ul sau cu bicicleta. Are acasă zeci de maşinuţe şi pistoale, măşti şi costume cu Spiderman, personajul său preferat de desene animate", a spus mama lui Dennis, Adina.

Sechelele bolii şi al tratamentului încă se văd pe trupul copilului, părul necrescându-i uniform, pe partea din spate având mai puţin. Tatăl său, Cosmin, a găsit puterea să glumească pe tema podoabei capilare a băiatului său.

"Pe partea din spate, are zone cu mai puţin păr, însă asta să fie problema noastră! Dacă o să fie nevoie, o să-i fac freza cum şi-o face Băsescu, adică o să-i pun o şuviţă să-i acopere lipsa de păr", a spus Paşcovici, în Libertatea.

Din păcate, povestea nu se termină aici. Dennis Paşcovici este suspect de osteoporoză, iar tratamentul îi costă pe părinţi 20.000 de euro pe an, la o clinică din Franţa. Însă, pentru prima dată, după mulţi ani, familia Paşcovici zâmbeşte.
O veste care merită cu adevărat să fie mediatizată. Să nu uităm ca Paşcovici a jucat şi pentru FC Baia Mare, iar Baia Mare nu l-a uitat, spectatorii venind în număr mare la meciul la care s-au strâns fonduri pentru Denis şi pentru încă un băiat din Sighet dacă nu mă înşel.
Felicitări tuturor celor care au făcut această minune posibilă.

Etichete:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire