Băimăreni

- am fost ş-om fi -

joi, 29 ianuarie 2009

Şi-au rămas doar zece

Deputatul liberal Pavel Horj îşi pierde mandatul dintr-o eroare a BEC.

Din Informaţia Zilei:
Dintr-o eroare a Biroului Electoral Central, Kötő József, de la UDMR, a ajuns în Legislativ cu doar 46 de voturi, în locul Marianei Stoica, de la PNL, care câştigase circumscripţia Africa. Urmare a unei hotărâri judecătoreşti, Kötő József trebuie acum să plece, provocând şi excluderea din Parlament a unui deputat liberal de Maramureş, care trebuie să-i facă loc Marianei Stoica. În premieră absolută, doi deputaţi, unul de la UDMR, Kötő József, şi altul de la PNL, Pavel Horj, sunt pe cale să-şi piardă mandatul, deşi nu se află în niciuna din cele trei situaţii prevăzute de lege; deces, demisie, incompatibilitate. Situaţia inedită este generată de o eroare a Biroului Electoral Central (BEC), constatată de judecătorii Curţii de Apel Bucureşti. Mai exact, BEC a atribuit greşit PNL, la redistribuire, un mandat din circumscripţia din Maramureş.
Acum eroarea trebuie îndreptată, chiar dacă BEC şi-a încetat existenţa după publicarea rezultatului alegerilor parlamentare din noiembrie 2008, iar deputaţii au fost validaţi şi au depus jurământul.

Cum a reuşit BEC ce n-au putut alegătorii. Pierderea, dacă se confirmă, nu cred că e foarte mare, speranţele mele vis a vis de activitatea viitoare a lui Pavel tinzând undeva spre zero.

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire