Băimăreni

- am fost ş-om fi -

miercuri, 8 aprilie 2009

Şi la alţii o poţi lua nevinovat

Bărbatul de 47 de ani care a murit la Londra, săptămâna trecută, în timpul protestelor prilejuite de summit-ul G20, a fost lovit de un poliţist cu bastonul, după care s-a prăbuşit la pământ. Întreaga scenă a fost surprinsă de o cameră de filmat, iar înregistrarea apare astăzi în toată presa britanică.

Înregistrarea îl arată pe Ian Tomlinson trecând prin zonă, cu mâinile în buzunare, în timp ce se îndreaptă spre casă, după terminarea serviciului. Un poliţist cu un baston îl loveşte pe bărbat, deşi acesta nu reprezenta nicio ameninţare.

Tomlinson s-a prăbuşit la pământ, iar după câteva momente a făcut infarct şi a murit. Un medic a încercat să îi acorde primul ajutor la faţa locului, după cum arată imagini care fuseseră deja publicate, însă omul a fost declarat decedat.

Martorii au povestit că Tomlinson nu s-a certat cu poliţiştii, nu le-a răspuns în niciun fel după ce a fost lovit cu bastonul, şi, totuşi, aceştia l-au împins la pământ. Mai mult, chiar şi după ce a căzut, oamenii legii l-au mai lovit de două ori cu bastonul.

Declaraţiile lor contrazic versiunea poliţiei, dată publicităţii în noaptea de după moartea bărbatului. Purtătorul de cuvânt al poliţiei londoneze nu a făcut referire la niciun contact între victimă şi oamenii legii, ci a pus accentul pe eforturile acestora de a-l ajuta pe Tomlinson.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire