Băimăreni

- am fost ş-om fi -

marți, 17 februarie 2009

Ascensiunea lui Relu

Ia uitaţi cum se creşte o afacere :

Dupa cum se arata pe site-ul Ministerului de Finante, in anul 2000 profitul net al Fene Grup era de numai 60 milioane lei vechi. La sfirsitul lui 2003 era mai mare, de circa 850 milioane lei vechi, dar tot mult sub ce avea sa vina.

La finele anului 2004, PNL, din care facea parte si Fenechiu, intra la putere si incepe sa straluceasca soarele si pentru politicianul iesean proaspat ales deputat. Putin mai tirziu apar si primele contracte ale Fene Grup cu statul, prin care firma ieseana realiza lucrari de constructii la sediile din judet ale Fiscului, unde sef era si este Anton Dobos, tot din PNL, si la Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, unde director este Gabriela Vasilache, apropiata de acelasi partid.

Mai mult decit atit, profitul Fene Grup incepe sa prinda contur. In 2005, primul an "plin" de guvernare PNL, profitul Fene Grup se cifreaza la 1,4 miliarde lei vechi. Un an mai tirziu, Fene Grup inregistreaza un adevarat boom financiar. Profitul firmei creste de sase ori, pina la valoarea de 8,3 miliarde lei vechi.

65 de miliarde de lei vechi a câştigat Fene Grup în 2007 şi 2008 din contracte cu instituţii de stat. Liberalii să trăiască: o parte din bani au fost trimişi la Iaşi de Adomniţei, o altă parte au fost „pasaţi“ de Burlea de la Spitalul de Copii.


În 2007 şi 2008 „inocentul“ Relu Fenechiu a fost, de fapt, „spaima“ bugetului public. În afară de licitaţia de 2,25 de milioane de lei orga­nizată de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) pentru extinderea unei grădiniţe din muni­cipiul Iaşi, Fene Grup SA, firma liberalului Relu Fenechiu, a mai câştigat şi alte contracte bănoase cu instituţii ale statului. Asta deşi, ani la rând, Fe­nechiu a clamat că firma sa lucrează doar pentru firme private şi că procentul de la buget din cifra de afaceri este foarte mic.


sursa: ieseanul.ro şi ziaruldeiaşi.ro

Etichete: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire